Ugrás a tartalomra
Tanjug/Andrew Breen/Huon Aquaculture via AP

Több mint kétszáz cet vetődött partra Ausztráliában

2022.09.21
10:21
2022.09.21
10:27
Forrás
MTI
Mintegy 230 cet vetődött partra az ausztráliai Tasmania nyugati partjainál, néhány nappal azután, hogy több nagy ámbráscet tetemére bukkantak rá az állam délkeleti részén.
Tanjug/Andrew Breen/Huon Aquaculture via AP

A csapat vélhetőleg gömbölyűfejű delfinekből áll, és úgy tűnik, hogy az állatok fele még életben van - közölte a helyi környezetvédelmi minisztérium szerdán. Mentésükre szakértőket küldtek a térségbe.

Tanjug/Andrew Breen/Huon Aquaculture via AP

Egyelőre nem tudni, hogy a védelem alatt álló állatok miért merészkedtek a sekély vízbe. Feltehetően táplálék után kutattak.

Tanjug/Department of Natural Resources and Environment Tasmania via AP

2020 szeptemberében 470 hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfin vetődött partra ugyancsak Tasmania partjainál. Az állatok közül 111-et sikerült megmenteni, a többi elpusztult. Ez volt a legsúlyosabb ilyen eset Ausztráliában.

Ausztrália
partra vetődik
cet
gömbölyűfejű delfin

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.