Ugrás a tartalomra
pixabay/clarencealford

Többé nem szerepelhetnek vadállatok a francia cirkuszokban

2021.11.24
13:20
Forrás
www.elobolygonk.hu
A francia törvényhozók múlt héten megszavazták, hogy az élő cirkuszi műsorokban nem léphetnek többé porondra vadállatok, köztük tigrisek, oroszlánok vagy medvék.

A törvény megtiltja a vadállatok éjszakai szórakozóhelyeken és magánrendezvényeken való szerepeltetését is. A széleskörű francia állatjogi törvény értelmében két éven belül tilos lesz a vadon élő állatok cirkuszi szerepeltetése, hét éven belül pedig a tartásuk is. Várhatóan a delfinbemutatók betiltása lesz a következő lépés. Emmanuel Macron elnök pártja „az állatjogi harc történelmi lépésének” nevezte a jogszabályt, a cirkusztulajdonosok ellenben tiltakoztak ellene, és jelezték, hogy fellebbezni fognak. Egyes környezetvédők szerint viszont még ez a szabályozás sem megy elég messzire. A közvélemény-kutatások szerint a franciák túlnyomó többsége támogatja a törvényt, országszerte több tucatnyi városban már megtiltották a vadállatokkal dolgozó vándorcirkuszok fellépését.

cirkusz
Franciaország

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű