Ugrás a tartalomra
pixabay/clarencealford

Többé nem szerepelhetnek vadállatok a francia cirkuszokban

2021.11.24
13:20
Forrás
www.elobolygonk.hu
A francia törvényhozók múlt héten megszavazták, hogy az élő cirkuszi műsorokban nem léphetnek többé porondra vadállatok, köztük tigrisek, oroszlánok vagy medvék.

A törvény megtiltja a vadállatok éjszakai szórakozóhelyeken és magánrendezvényeken való szerepeltetését is. A széleskörű francia állatjogi törvény értelmében két éven belül tilos lesz a vadon élő állatok cirkuszi szerepeltetése, hét éven belül pedig a tartásuk is. Várhatóan a delfinbemutatók betiltása lesz a következő lépés. Emmanuel Macron elnök pártja „az állatjogi harc történelmi lépésének” nevezte a jogszabályt, a cirkusztulajdonosok ellenben tiltakoztak ellene, és jelezték, hogy fellebbezni fognak. Egyes környezetvédők szerint viszont még ez a szabályozás sem megy elég messzire. A közvélemény-kutatások szerint a franciák túlnyomó többsége támogatja a törvényt, országszerte több tucatnyi városban már megtiltották a vadállatokkal dolgozó vándorcirkuszok fellépését.

cirkusz
Franciaország

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.