Ugrás a tartalomra
Pixabay/enriquelopezgarre

Tömeges fajkihalásra és klímaválságra figyelmeztetnek a világ vezető kutatói

2021-01-14
07:40
Forrás
MTI
A világ nem képes felfogni a biodiverzitás elvesztése és az éghajlati zavarok okozta veszélyek mértékét – erre hívta fel a figyelmet a tanulmányt készítő 17 szakember.

Szerintük a klímaváltozással összefüggő tömeges elvándorlás, a járványok és a források miatti konfliktusok elkerülhetetlenekké válnak, hacsak nem születnek sürgősen intézkedések. A jelentés hónapokkal azután született, hogy a világ nem teljesítette a biológiai sokféleség védelméről szóló egyezmény által elfogadott stratégiai tervben megfogalmazott, 2020-ig elérendő célok egyikét sem. A jelenlegi helyzet alapján a világ mintegy egymillió faja kihalhat a következő évtizedekben egy ENSZ-jelentés szerint. A szakemberek egyike szerint nagy, szisztematikus változtatásokra van szükség, méghozzá gyorsan.

klímaváltozás

Most

21:46

A cél visszatérni a tantermi oktatásra

Már egy hete visszaültek a diákok az iskolapadba. Egyelőre még zavartalanul zajlik a tanítás. Az iskolákban hatályos járványügyi intézkedésekről, az esetlegesen várható enyhítésekről Vicsek Annamária, oktatási államtitkár beszélt a Közügyekben.
21:25, Frissítve: 21:51

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka?
17:45

Holttestekre bukkantak a berobbant aranybányában

Holttesteket emeltek ki a kelet-kínai Santung tartományban a bő két hete berobbant aranybányából hétfőn, egy nappal az után, hogy tizenegy bányászt élve mentettek ki a mélyből – jelentette a helyi hatóságok közlésére hivatkozva a kínai sajtó.

Népszerű