Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Topolya környékén gyűrűzött szalakótát mentettek meg Namíbiában

2020.04.08
11:49
2020.04.08
12:02
Forrás
021.rs
A legyengült állatot egy farmer találta meg és vitte el az illetékesekhez - közölte a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Három heti kezelés után az afrikai szakemberek március 17-én engedték vissza a madarat a természetbe. Az ornitológusok azt várják, hogy hosszú tavaszi vándorlás után a szalakóta visszatér Vajdaságba. A madarat 2019. július 12-én Sihelnik József, az Arcus Környezetvédő Egyesület titkára gyűrűzte meg.

Pannon RTV/Huszár Dániel
szalakóta
Topolya
Namíbia
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület
Sihelnik József

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.