Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Töröttke váltja kopaszkát Rómában

2018-12-03
20:25
2018-12-03
20:32
Forrás
MTI
Az olasz főváros karácsonyfái viselik ezeket a gúnyneveket. A város lakói tavaly egy tűlevelek nélküli fa miatt háborogtak, idén pedig olyan fenyőt kaptak, amelyiknek megtörtek az ágai, sőt hiányos.

A karácsonyfát a római Velence tér közepén állították fel, 23 méter magas. "Mi lehet rosszabb egy levél nélküli fánál, ha nem egy ág nélküli fa?" - szólt a kérdés most az interneten. A törött fenyőfa szállítójának magyarázata szerint az ágak egy részét a szállításhoz szándékosan vágták le, és a felállítást követően pótolják.

A karácsonyfa idén a Netflix internetes szolgáltató ajándéka, amely több mint 370 ezer eurót fizetett a fa szállításáért és felállításáért. 60 ezer LED-fény és 500 színes gömb díszíti.

Töröttkét a római főpolgármester, Virginia Raggi december 8-án avatja fel.

Róma
karácsonyfa

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.