Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Töröttke váltja kopaszkát Rómában

2018-12-03
20:25
2018-12-03
20:32
Forrás
MTI
Az olasz főváros karácsonyfái viselik ezeket a gúnyneveket. A város lakói tavaly egy tűlevelek nélküli fa miatt háborogtak, idén pedig olyan fenyőt kaptak, amelyiknek megtörtek az ágai, sőt hiányos.

A karácsonyfát a római Velence tér közepén állították fel, 23 méter magas. "Mi lehet rosszabb egy levél nélküli fánál, ha nem egy ág nélküli fa?" - szólt a kérdés most az interneten. A törött fenyőfa szállítójának magyarázata szerint az ágak egy részét a szállításhoz szándékosan vágták le, és a felállítást követően pótolják.

A karácsonyfa idén a Netflix internetes szolgáltató ajándéka, amely több mint 370 ezer eurót fizetett a fa szállításáért és felállításáért. 60 ezer LED-fény és 500 színes gömb díszíti.

Töröttkét a római főpolgármester, Virginia Raggi december 8-án avatja fel.

Róma
karácsonyfa

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.