Ugrás a tartalomra
Twitter

Tűzvész fenyegeti a világ legnagyobb fáját

2021.09.17
16:14
Forrás
24.hu
Tűzálló takarókkal tekerték körbe a tűzoltók a világ legnagyobb fáját a világhírű kaliforniai Sequioa Nemzeti Parkban, mert a közelben pusztító erdőtűz tombol, írja a BBC.

A tűz elérheti az erdőt, ahol kétezer óriás mamutfenyő él, köztük a Sherman tábornok névre keresztelt fát is, amely térfogatában a legnagyobb a bolygón és becslések szerint 2500 éves lehet. A szóban forgó famatuzsálem 1487 köbméteres, 84 méter magas, a kerülete pedig 31 méter. Hogy a tűzálló takarók mennyire fogják megvédeni, az egyelőre talány, de korábban ez a technika már bevált házak esetében is. Szakértők szerint egyébként az óriás mamutfenyőknek rendkívül jó a tűzálló képessége, és az elmúlt évezredekben alkalmazkodtak a túléléshez. A tűz hetekkel ezelőtt keletkezett a régióban, több mint 350 tűzoltó dolgozik a megfékezésén, egyelőre sikertelenül.

tűzvész
fenyő

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.