Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos/illusztráció

Új szigetek Oroszországban

2019-12-11
15:15
2019-12-11
15:21
Forrás
elobolygonk.hu
A klímaváltozás miatt jelenhetett meg egy a budapesti Kossuth térhez hasonló méretű sziget Oroszországban.

Az orosz hadsereg is megerősítette, hogy öt új sarki szigetet találtak Észak-Oroszországban. A szigetek kilencszáz és ötvennégyezer-ötszáz négyzetméter közöttiek, és a Nansen-gleccser közelében fekszenek a Novaja Zemlja szigeteknél. A szakértők topográfiai felmérést végeztek a helyszínen, majd részletesen bemutatták az újonnan felfedezett területeket. Egy kutatóhajó segítségével eddig megközelítőleg harminc új szigetet sikerült felfedezni. Az elmúlt években az átlaghőmérséklet növekedésével egyre nagyobb mennyiségű jégolvadás megy végbe, és ahogy a sarkvidék barátságosabbá válik, úgy igyekszik Oroszország minél jobban kihasználni a területet, amelyben a hadseregre is komoly feladat hárul. Az orosz sarkvidék Földünk egyik leggyorsabban melegedő régiója, a szárazulatok mai arca nagyban különbözik már attól, amit néhány évtizede feltérképeztek.

Oroszország
Novaja Zemlja
Sziget
klímaváltozás
gleccser

Most

16:18, Frissítve: 16:28

Sírokat rongáltak meg Csantavéren

Közel száz éves sírokat rongáltak meg ismeretlenek a hétvégén Csantavéren. A helyi kistemető sírköveiben tetemes kárt okoztak a tettesek. A helyieket megdöbbentette és megrázta az eset.
13:13, Frissítve: 16:08

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.