Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos/illusztráció

Új szigetek Oroszországban

2019-12-11
15:15
2019-12-11
15:21
Forrás
elobolygonk.hu
A klímaváltozás miatt jelenhetett meg egy a budapesti Kossuth térhez hasonló méretű sziget Oroszországban.

Az orosz hadsereg is megerősítette, hogy öt új sarki szigetet találtak Észak-Oroszországban. A szigetek kilencszáz és ötvennégyezer-ötszáz négyzetméter közöttiek, és a Nansen-gleccser közelében fekszenek a Novaja Zemlja szigeteknél. A szakértők topográfiai felmérést végeztek a helyszínen, majd részletesen bemutatták az újonnan felfedezett területeket. Egy kutatóhajó segítségével eddig megközelítőleg harminc új szigetet sikerült felfedezni. Az elmúlt években az átlaghőmérséklet növekedésével egyre nagyobb mennyiségű jégolvadás megy végbe, és ahogy a sarkvidék barátságosabbá válik, úgy igyekszik Oroszország minél jobban kihasználni a területet, amelyben a hadseregre is komoly feladat hárul. Az orosz sarkvidék Földünk egyik leggyorsabban melegedő régiója, a szárazulatok mai arca nagyban különbözik már attól, amit néhány évtizede feltérképeztek.

Oroszország
Novaja Zemlja
Sziget
klímaváltozás
gleccser

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.