Ugrás a tartalomra
Pixabay/Intuitivmedia/illusztráció

UNESCO-világörökség lehet a francia bagett

2021-02-20
21:58
Forrás
Sokszínű Vidék
Az Eiffel-torony mellett a bagett is Franciaország hivatalos szimbólumává válhat, amennyiben felkerülnek az UNESCO szellemi kulturális örökségeket tömörítő listájára, írja a CNN.

A pékek szerint a hagyományos kézműves cipót, amely évtizedek óta a hétköznapi élet rituálészerű eleme volt Franciaországban, leszorítják a boltok polcairól a félkész, fagyasztott termékek, még a bagett őshazájában is.

A tradicionális bagett elkészítésének egyetlen titka sincsen. Kell hozzá idő, liszt adalékok nélkül, és tudni kell a sütés helyes módját – mondta Mickael Reydellet, aki nyolc pékségnek a tulajdonosa.

A Francia Pékszövetség a trendeket látva benyújtotta kérelmét, hogy a pékárut felvegyék a szellemi kulturális örökségeket tömörítő listájára. Két riválisuk van: Párizs horganyzott háztetői, valamint a Biou d’Arbois borfesztivál.

Franciaország
kenyér
világon

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.