Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

A V4-ek természeti kincseit bemutató fotókiállítás nyílt Belgrádban

2022.06.14
17:50
2022.06.14
20:09
Forrás
Pannon RTV
A szerb főváros Botanikus kertjének kerítésére kihelyezett fotókon a négy ország tájaival, gazdag növény- és állatvilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Collegium Hungaricum által megszervezett kiállítás megnyitóján a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák belgrádi nagykövet is jelen volt. A tárlat egyébként július 11-ig látogatható. Július 1-jén Csehország veszi át Magyarországtól a V4-es elnökséget.

Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete a kiállítás megnyitóján szimbolikusan átadta az ezzel járó kötelezettségeket a cseh nagykövetnek. „Az elmúlt évben számtalan programot szerveztünk, amelyeknek az volt a lényege, a tartalma, hogy megerősítsük azt, hogy a visegrádi négyek országai továbbra is mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Szerbia a lehető leggyorsabban az Európai Unió tagja legyen. Én azt gondolom, hogy a visegrádi négyek együttműködése Szerbiával minden korábbi várakozást felülmúl. Én azt remélem, hogy a cseh elnökség tovább folytatja majd ezt a megkezdett utat.”

V4-ek
V4
Belgrád
Collegium Hungaricum
Pintér Attila

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.