Ugrás a tartalomra
Victory PR ügynökség

Vajdaságiak is részt vettek az erdélyi cserkésztalálkozón

2019-04-19
21:21
2019-04-19
21:29
Forrás
Victory PR ügynökség
Az erdélyi Nagykárolyban vendégeskedtek a kárpát-medencei magyar cserkészszövetségek legjobb őrsei az elmúlt hétvégén.

A vajdasági cserkészeket két kiscserkész őrs képviselte, a temerini Nád, valamint a martonosi Oroszlán őrs.

Az ÖSSZE-SZÖVŐ (Összmagyar Szövetségi Vetélkedő Őrsöknek) egy cserkész vetélkedő, amely a cserkész kiscsoportok, őrsök versenye. Először szerveztek összmagyar szövetségi vetélkedőt a kárpát-medencében élő cserkészek számára. A négy hónapon át tartó internetes fordulókat követően a legügyesebb csapatok tovább jutottak a döntőbe. Mintegy háromszáz cserkész találkozott a nagykárolyi vetélkedőn.

A vajdasági őrstagok élvezték az ügyességi és csapatépítő aktivitásokat.
Fuszkó Zita, Nád őrs: „Nekem legjobban a lávafolyamos feladat tetszett, amikor a családot át kellett juttatni az egyik partról a másikra. Kellett hozzá csapatmunka, logika és ügyesség.”
Apró Áron, Oroszlán őrs: “Nekem a gyógynövények és az állatok összepárosítása tetszett a legjobban. A kakukkfüvet még meg is kóstoltuk, és az összesnek megtaláltuk a jó párját.  Meg a harcos állomás is tetszett ahol le lehetett lökni egymást a padról, és az győzött aki fent maradt.  Remélem jövőre is eljutunk mert nagyon jól éreztem magam.”

Az ÖSSZE-SZÖVŐ vetélkedő Maros-megyében indult 2015-ben, amit aztán a nagy sikerre tekintettel a romániai magyar cserkészszövetség összes körzetében, majd Vajdaságban is megszerveztek. Most először pedig kárpát-medencei szintre emelték.

cserkész
találkozó
Nagykároly
Erdély

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.