Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Veterán járművek az adahatári tanyavilágban

2021.06.05
15:22
2021.08.18
16:03
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal tartottak oldtimer találkozót a Zenta községi Adahatáron. Vajdaság számos pontjáról érkeztek kiállítók. A veterán autók mellett motorkerékpárokat és traktorokat is megcsodálhattak az érdeklődők.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adai Lehócki Gellért fiatalkora óta a veterán járművek szerelmese. A mostani Mercedes típusú autóját közel 10 éve vásárolta meg és azóta csinosítgatja.

„A feleségem 10 évig próbált lebeszélni róla, aztán látta, hogy nem jut semmire és megvettem. Azóta, körülbelül 8 éve szinte hétről hétre cicomázom, újítgatom. Mindig azt tartom, olyan, mint a nagylány; gondoskodni kell róla.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vajdaság számos pontjáról érkeztek kiállítók az első adahatári oldtimer járművek találkozójára. Volt, aki csak megcsodálta a szebbnél szebb járműveket, viszont többségében tapasztalatokat is sikerült cserélniük a tulajdonosoknak.,

Szilágyi Attila, elnök, Oldtimer Klub, Óbecse-Törökbecse: „Most több autóval jöttünk, többel, mint terveztük volna. Én egy 1987-es Opellal jöttem, ami nálam a legfiatalabb, ez volt kéznél. Akad itt szép számban Opel, Opelokból van legtöbb, azok is kapták a legtöbb díjat, de vannak itt Volkswagenekből, Zastavákból is.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A rendezvényen, amelyet az Adahatár Tanyabarátok Egyesülete szervezett veterán motorkerékpárokat és traktorokat is kiállítottak.

Sárvári Norbert, főszervező: „Nem csak az új, modern dolgok és kocsik a fontosak, amik most jelenleg képezik a mindennapjainkat, hanem még azok az autók is, amelyek szép állapotban vannak, 30 év volt a kritérium, amelyeket még megtekinthet a nagyközönség, illetve működőképes állapotban vannak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A találkozó keretén belül az érdeklődők megtekinthették a régi tanyasi iskolát és a kocsmamúzeumot is.

Homolya Ákos, Zenta község tanácsának városrendezéssel és civil szervezetekkel megbízott tagja: „Zenta község önkormányzata igyekszik támogatni a civil szervezeteket, többek között az adahatári egyesületet is, akik fontos feladatnak tűzték ki az adahatári iskola, kisbolt, valamint a kocsmamúzeum fenntartását, bemutatását a jövő és mostani generáció számára. Nagy örömmel fogadtuk, hogy első ízben itt, Adahatáron megrendezésre került ez az oldtimer találkozó.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szervezők bíznak abban, hogy az elkövetkező években Adahatár is felkerül a veterán járművek szerelmeseinek vajdasági térképére.

Adahatár
oldtimer
veterán
autó
motorkerékpár
traktor
Zenta

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.