Ugrás a tartalomra
Pixabay/pixundfertig

A világ legszennyezettebb városa volt ma reggel Belgrád és Szarajevó

2022.11.27
10:35
Forrás
Szerbiai RTV
A két fővárosban szennyezett kategóriába sorolták a levegőt.

A meteorológusok szerint azonban nem kell már sokáig minőségtelen levegőt belélegezniük a fővárosiaknak, mert a Košava hamarosan erős intenzitással hozza meg a felfrissülést. Addig azonban a részecskekoncentráció magas, mindez pedig a nem megfelelő fűtőanyagok használata, továbbá a közlekedés intenzitása miatt alakul ki. Leskovacon, Čačakon, Pancsován, Újvidéken és Valjevoban is szennyezett volt a levegő délelőtt. A szennyezett levegő miatt a szív- és érrendszeri panaszok lehetősége megnő, továbbá légzési nehézségek is felléphetnek. Ilyenkor a szabad levegőn való tartózkodás hosszát érdemes lecsökkenteni - javasolják az orvosok.

levegő
légszennyezés
Belgrád
Szarajevó

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.