Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Virágzik a Tisza

2018.06.05
20:19
2018.06.05
20:24
Forrás
Pannon RTV
Egy nem várt intenzitású előrajzással kedden délután a Tisza magyarkanizsai szakaszán megkezdődött a tiszavirágzás.

Némi meglepetést okozott, hogy a kérészek a korábbi kisebb zivatar és kiadós csapadék ellenére is megkezdték násztáncukat. Igaz, nem a megszokott időben, hanem két órával később, de előjöttek. Ennek oka valószínűleg az, hogy az eső ellenére sem a víz, sem a levegő hőmérséklete nem csökkent annyit, hogy meggátolja a kirajzást.

Pannon RTV

Amennyiben az időjárási körülmények megfelelők lesznek, a következő napokban nagyobb tömegű rajzásra számíthat, aki a délutáni órákban, 17 és 20 óra között a Tiszához látogat.

Tisza
Magyarkanizsa
tiszavirág
kérész

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.