Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Visszatérne Edward Snowden az USA-ba

2019-09-17
07:59
2019-09-17
08:21
Forrás
MTI
Visszatérne az Egyesült Államokba, ha az ellene indítandó per igazságos lenne és nem kellene élete végéig börtönben ülnie.

Ezt jelentette ki a hétfőn a CBS televízióban sugárzott interjújában az Oroszországban élő Edward Snowden, a CIA volt alkalmazottja, aki 2013-ban titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra az általa alapított WikiLeaks portálon. A számítógépes szakember 6 éve az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban folytatott széleskörű lehallgatásokat bizonyító, szigorúan titkos dokumentumok tízezreit adta ki újságíróknak. Ezt követően Oroszországtól ideiglenes menedéket kapott, amelyet ideiglenes tartózkodási engedéllyel toldottak meg. Washington eddig hiába kérte a kiadatását. Az interjúban hangsúlyozta, nem kér bocsánatot a kiszivárogtatásért, illetve az ügyét majdan tárgyaló bíróságnak és az esküdtszéknek szerinte vizsgálnia kellene a titkos dokumentumok nyilvánosságra kerülésének következményeit is. Snowden egyébként több országtól kért menedékjogot, köztük Németországtól, vagy éppen hétfőn ismételten Franciaországtól. Emmanuel Macron francia államfő még nem reagált a kérésre.

Amerikai Egyesült Államok
wikileaks
kémkedés
Oroszország
Franciaország
menedékjog

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.