Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

125 millió euróért kelt el a Vajdasági Bank

2017.12.11
16:32
2017.12.11
19:15
Forrás
Pannon RTV
125 millió euróért vásárolta meg a magyarországi OTP Bank a Vajdasági Bankot, így 100 százalékos tulajdonjogot szerzett. A vásárlás véglegesítésére december elsején került sor.

Magyarország mellett még nyolc országban van jelen az OTP Bank, ami mára az egyik leggyorsabban fejlődő intézménnyé nőtte ki magát – hangzott el az Újvidéken megtartott sajtótájékoztatón. A vásárlást követően a bank hitelállománya 26 százalékkal nőtt. Fejlődő szolgáltatást kínálnak a hazai ügyfeleknek – mondta Wolf László, az OTP Bank Magyarország igazgató-helyettese. „Az világos, hogy mi egy országos lefedettségű bank szeretnénk maradni, de természetesen Vajdaság egy kicsit nagyobb figyelmet fog kapni.”

A Vajdasági Bank megvásárlásával az OTP Szerbia 6 százalékos piaci részesedést élvez. A legerősebb tőkeerővel rendelkezik, likviditása 8 milliárd euró. A jövőben új szolgáltatásokat terveznek bevezetni – mondta Csányi Sándor vezérigazgató. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató, OTP Bank, Magyarország: „Nagyon sok ügyfél – aki interneten, mobiltelefonon keresztül akarja intézni a banki üzleteit – egy korszerű szolgáltatást fog élvezni. Ugyanakkor megtartjuk természetesen a fiókhálózati jelenlétünket is, koncentrálni fogunk olyan területekre is, amelyek korábban a Vajdasági Bank komoly üzletágát jelentették, de vesztettek a piaci részesedésükből, ilyen például az agrárium. Minden országban az OTP Bank stratégiájában az első helyen az agrárium szerepel.”

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a bank megvásárlását követően az alkalmazottak száma nem csökken jelentősen, mert az egyes szektorokban nem tapasztalható átfedés. A jövőben az OTP még három bank megvásárlását tervezi a régióban.

OTP bank
Vajdasági Bank
Csányi Sándor

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.