Ugrás a tartalomra

12,7 millió dinárral támogatja Topolya a mezőgazdasági termelőket

2022.11.22
19:57
2022.11.22
20:54
Forrás
Pannon RTV
Topolya önkormányzata a mezőgazdasági- és vidékfejlesztési alapnak köszönhetően 602 pályázatot bírálhatott el pozitívan. Az év végéig a gazdák számlájára kerül a támogatási összeg.

Az állatok mesterséges megtermékenyítésére, biztosítási költségek támogatására, mezőgazdasági kölcsönök kamattámogatására, a szarvasmarha és sertéstenyésztők esetében állatorvosi költségek támogatására, piaci standok bérleti díjának támogatására és méhészek számára is nyílt pályázat. A szerződéseket kedden írták alá a Községi Képviselő-testület tanácstermében.

Tóth Mélykúti Károly, Gunaras: „Öt és fél hektár földem van, sajátom, kicsit bérelünk is, kocáim vannak, ezekkel foglalkozunk, részben eladtuk a kismalacokat, részben meghízlaltuk, amíg jobb volt a világ, de ez az év, ez ilyen, nagy pofon a földműveseknek, kevés a termésünk és így ez a segítség a községtől nagyon jól jön.”

Egy-egy termelő maximum két kategóriában pályázhatott.

Cserevics János, Zentagunaras: „- Most az állatorvosi költségek esetében és a mesterséges megtermékenyítésnél igényeltem ezt a szolgáltatást.
- Mekkora segítséget nyújt ez az önök számára?
- Elég jó ez, jó ez, segítség.”

Összesen 12 millió 700 ezer dinár értékben támogatták a 602 sikeres pályázatot. Ezúttal az első negyven termelővel írták alá a támogatási szerződéseket.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A többi mezőgazdasági termelőnek postai úton fogjuk megküldeni a szerződéseket, nekik 7 napjuk lesz, hogy aláírják a szerződéseket és visszaküldjék a községi közigazgatásba, mi pedig arra fogunk törekedni, hogy az év végéig, azaz december 31-ig, a mezőgazdasági termelők számlájára kiutaljuk ezeket a vissza nem térítendő eszközöket.”

A topolyai önkormányzat 2 millió dinár értékben szerződött a mezőgazdasági szakszolgálattal, így a községi termelők ingyenesen elvégeztethetik a földanalízist. Ezzel is segíteni szeretnék a gazdákat - tette hozzá Szatmári Adrián polgármester.

mezőgazdasági termelők
Topolya
támogatás
Szatmári Adrián

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű