Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

168 millió dináros beruházásból újították fel a Kevevára-Deliblát regionális útszakaszt

2019.12.21
13:22
2019.12.21
16:11
Forrás
Pannon RTV
A korábbi öt méter helyett most 6,6 méter széles lett az egyébként forgalmas és emiatt rendkívül fontos bánáti út, amelynek átadásán jelen volt Ana Brnabić szerb kormányfő is.

A valamivel több mint 9 kilométeres, Kevevára-Deliblát útszakasz felújítása augusztus közepén kezdődött. A munkálatokat megelőzően ez a regionális út katasztrofális állapotban volt. A tél folyamán majd bebizonyosodik, mekkora jelentősége van ennek az útfelújításnak - emelte ki Sanja Petrović, Kevevára községi elnöke, aki elmondta: „Most biztonságosabb, átláthatóbb, és már a tél folyamán megbizonyosodhatunk arról, mennyit jelentenek az elvégzett munkák olyankor, amikor fontos az, hogy az út járható legyen hóesésben és csapadékos időben is. Arra számítunk, hogy többé nem lesznek torlódások, amilyenek az elmúlt években voltak. Az új útszakasz kényelmesebb és könnyebb utazást jelent a Delibláti-homokpuszta és a Kraljevac-tó különleges rezervátumba látogatóknak.”

Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

Fotó: Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

Az útavató ünnepségen Ana Brnabić azt mondta, 2014 óta, amikor a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić vezetésével átvette az ország irányítását, összesen 323 kilométer hosszúságban építettek autópályákat. További 275 kilométernyi autópálya és gyorsforgalmi út építése, valamint több száz kilométernyi helyi és regionális út felújítása van folyamatban.

A szerb kormányfő a Kevevára községet érintő új beruházásokról és munkahelyteremtésről is beszélt. Hozzátette: a kormány célja, hogy Bánátban is fellendüljön az élet: „Befejeztük a tárgyalást még egy beruházóval. Ez egy török cég, a Meltex, amely Kevevárán nyitja meg gyártóüzemét. Ez 300 új munkahely. Az első évben 100 munkahely, aztán folytatjuk, és ha minden a tervek szerint halad, akkor a teljes gyártási programot Isztambulból átköltöztetik ide, Kevevárára. Ez nem kevés, hiszen fontos minden egyes munkahely.”

Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

Fotó: Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljevic

A kormányelnök hozzátette: december 28-án mutatják majd be Aleksandar Vučić államfővel együtt Szerbia 2025-ig terjedő fejlesztési tervét. Ebben is jelentős pénzösszegek szerepelnek a helyi és regionális úthálózat bővítésére országszerte.

Kevevára
Deliblát
regionális
út
Ana Brnabić

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.