Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

168 szerbiai cég leállt, 67 ezer dolgozó otthon

2020-03-27
11:30
2020-03-27
11:39
Forrás
Tanjug, Blic
„Teljesen megváltoztak a válságkezelés szabályai. Az állam és annak gazdasága is az egészségügyi és szociális rendszer fenntartására fókuszál. ”

168 cég leállította tevékenységét Szerbiában, 67 ezer dolgozó tartózkodik otthon a koronavírus-járvány miatt - mondta csütörtökön Mihailo Vesović. A Szerbiai Gazdasági Kamara Stratégiai Szektorának igazgatója szerint az ilyen válsághelyzetben leghatékonyabb segítség a vállalatoknak, ha csökken az adóteher, ha az állam átvállalja az alkalmazottak béreinek egy részét, illetve olyan körülményeket teremt, amelyek a likviditást, a fizetőképesség foytonosságát serkentik. Ebben a konkrét esetben teljesen megváltoztak a válságkezelés szabályai.

Az állam és annak gazdasága is az egészségügyi és szociális rendszer fenntartására fókuszál. Fontos, hogy a gazdasági résztvevők megértést tanúsítottak ebben a helyzetben - mondta a kamara illetékese. Hozzátette, szerinte hamarosan a gazdasági válság kezelésére irányuló intézkedésekre is számítani lehet.

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.