Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

20 éves mélypontjára süllyedt az euró

2022.08.23
16:42
Forrás
Tanjug
Jelenleg kevesebb, mint egy dollárt ért.

Az euró ma az elmúlt két évtized legalacsonyabb szintjét érte el a dollárral szemben, 1 euró mai értéke 0,99 dollár. Elemzők szerint félő, hogy az úgynevezett energiasokk a jövőben is magasan tartja majd az inflációt és recessziót eredményez Európában. Bár az S&P Global által számított előzetes összetett beszerzési menedzserindex (PMI) szerint az európai üzleti aktivitás augusztusi adatai nem voltak olyan rosszak, mint ahogy azt a Reuters által megkérdezett elemzők jósolták.

euró
dollár

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.