Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Aćimović

2021 végére készülhet el a gyorsvasút Újvidék-Belgrád szakasza

2020-12-05
14:08
2020-12-05
16:21
Forrás
Magyar Szó, Szerbiai RTV, Tanjug
A jövő év végére elkészül a gyorsvasút a Belgrád–Újvidék közötti szakaszon – jelentette ki Tomislav Momirović szerb infrastruktúra-fejlesztési miniszter.
Tanjug/Strahinja Aćimović

Kiemelte, erre ígéretet tettek a munkálatokat végző külföldi partnerek, és figyelmeztette őket, hogy soha többé nem fognak Szerbiában dolgozni, ha nem tartják magukat a megadott határidőhöz. Momirović hangsúlyozta, ígéretet kaptak, hogy a jövő év végére a Belgrád és Újvidék közötti szakaszon 200 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak majd a vonatok. A Belgrád–Ópázova közötti szakaszon egy kínai kivitelező dolgozik, az Ópázovától Újvidékig tartó részt pedig az orosz partner készíti. A tervek szerint az Újvidéktől Szabadkáig tartó szakaszt kínai cég fogja kiépíteni.

Tanjug/Strahinja Aćimović
gyarsvasút
Újvidék
Belgrád
szakasz
kínai
orosz
kivitelező

Most

22:55, Frissítve: 07:16

Visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétfőtől hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.