Ugrás a tartalomra

2021 végére készülhet el a gyorsvasút Újvidék-Belgrád szakasza

2020.12.05
14:08
2020.12.05
16:21
Forrás
Magyar Szó, Szerbiai RTV, Tanjug
A jövő év végére elkészül a gyorsvasút a Belgrád–Újvidék közötti szakaszon – jelentette ki Tomislav Momirović szerb infrastruktúra-fejlesztési miniszter.

Kiemelte, erre ígéretet tettek a munkálatokat végző külföldi partnerek, és figyelmeztette őket, hogy soha többé nem fognak Szerbiában dolgozni, ha nem tartják magukat a megadott határidőhöz. Momirović hangsúlyozta, ígéretet kaptak, hogy a jövő év végére a Belgrád és Újvidék közötti szakaszon 200 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak majd a vonatok. A Belgrád–Ópázova közötti szakaszon egy kínai kivitelező dolgozik, az Ópázovától Újvidékig tartó részt pedig az orosz partner készíti. A tervek szerint az Újvidéktől Szabadkáig tartó szakaszt kínai cég fogja kiépíteni.

gyarsvasút
Újvidék
Belgrád
szakasz
kínai
orosz
kivitelező

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.