Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

2022-re lehet kész a Szabadka és Szeged közötti vasút

2019-04-15
18:25
2019-04-15
18:37
Forrás
Pannon RTV
2022-re már át is adhatják a Szabadka és Szeged között épülő vasúti sínt. Erről beszélt a szerb-magyar kormányülést követő sajtótájékoztató után a Pannon RTV-nek adott interjújában Lázár János.

A projekttel megbízott magyar kormánybiztos elmondta: a tervek szerint a két város között körülbelül 30 perc lesz a menetidő, a határátlépéssel együtt. Ez utóbbiról Lázár János azt mondta, hogy azt terminálos megoldással képzelik el, azaz mielőtt az utas felül a vonatra, ellenőriznék az iratait, csakúgy, mint a repülőtereken. Ennek köszönhetően a határátlépés már nem akasztaná meg az utazást. Külön terminálokon kezelnék a szerb és a magyar állampolgárok úti okmányait. Lázár hozzátette: később a sínpár Baja felé folytatódna.

vasút
Lázár János

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.