Ugrás a tartalomra

2022-re lehet kész a Szabadka és Szeged közötti vasút

2019.04.15
18:25
2019.04.15
18:37
Forrás
Pannon RTV
2022-re már át is adhatják a Szabadka és Szeged között épülő vasúti sínt. Erről beszélt a szerb-magyar kormányülést követő sajtótájékoztató után a Pannon RTV-nek adott interjújában Lázár János.

A projekttel megbízott magyar kormánybiztos elmondta: a tervek szerint a két város között körülbelül 30 perc lesz a menetidő, a határátlépéssel együtt. Ez utóbbiról Lázár János azt mondta, hogy azt terminálos megoldással képzelik el, azaz mielőtt az utas felül a vonatra, ellenőriznék az iratait, csakúgy, mint a repülőtereken. Ennek köszönhetően a határátlépés már nem akasztaná meg az utazást. Külön terminálokon kezelnék a szerb és a magyar állampolgárok úti okmányait. Lázár hozzátette: később a sínpár Baja felé folytatódna.

vasút
Lázár János

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.