Ugrás a tartalomra
Pixabay/moerschy

2,1 milliárd euró érkezett szerbiai számlákra

2022.08.23
12:48
Forrás
Euronews
Több mint egymillió szerb polgár számlájára érkezik pénz külföldről - derül ki a Szerbiai Nemzeti Bank adataiból.

Az év első hat hónapjában a külföldről érkező átutalásokkal beáramló összeg 2,1 milliárd euró volt, mintegy 30 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Az intézmény szerint évek óta Németországból érkezik a legtöbb utalás, második helyen Svájc, majd Ausztria áll, ezután pedig az USA jön. A Világbank becslése szerint 2019-ben mintegy 4,2 milliárd dollár érkezett az országba a diaszpórából, ami a GDP több mint hét százaléka.

euró
Németország
Svájc
Ausztria
Amerikai Egyesült Államok

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.