Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

24,5%-os minimálbér emelést javasolnak a szakszervezetek

2019-08-23
09:48
Forrás
Szerbiai RTV
Egyelőre hatalmas a szakadék a felek között a minimálbér növeléséről szóló megbeszéléseken.

A szociális-gazdasági munkacsoport, vagyis a kormány, munkaadók és a szakszervezetek képviselőinek második ülésén már konkrét javaslatok hangzottak el. A minisztérium 6-10 százalékos növelést javasolt, míg a szakszervezetek 24 és fél százalékosat. Siniša Mali szerb pénzügyminiszter szerint megvannak a pénzügyi és költségvetési feltételek ahhoz, hogy a mintegy 350 ezer érintett jövedelmét közelebb hozzák a minimális fogyasztói kosár értékéhez. Hozzátette, hogy kompromisszumos megoldásra törekednek, amivel mindhárom fél elégedett lenne. A szakszervezetek elvárása, hogy a minimálbér sokkal közelebb kerüljön a minimális fogyasztói kosárhoz, ami jelenleg közel 37 ezer dinárt tesz ki.

minimálbér
minimálbér emelése
szakszervezetek
Siniša Mali

Most

08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.