Ugrás a tartalomra

2500 hektár szántóföld és gyümölcsös öntözése oldódott meg Vajdaságban

2021.07.07
15:52
2021.07.07
20:20
Forrás
Pannon RTV
Öntözőrendszerek beszerzését támogatja a tartományi mezőgazdasági titkárság. A szerződéseket ma nyújtották át Újvidéken.

A 707 vajdasági termelőnek a tartományi költségvetésből 370 millió dinár vissza nem térítendő pénzügyi támogatást biztosítottak.

Tatjana Miljević, termelő, Kukujevci: „Ez sokat jelent a számunkra, mivel ösztönzi a fiatalokat, hogy a falvakban maradjanak, és mezőgazdasággal, gyümölcsészettel foglalkozzanak.”

A most kézbesített forrásokból cseppenkénti öntözési rendszerek, szűrési és trágyázási rendszerek, kutakhoz való felszerelés, tartályok és öntözőszivattyúk, szivattyúindító egységek és csővezetékek vásárolhatók.

Szügyi Árpád, Ada: „A megnyert támogatásból vásároltunk egy öntöződobot, egy esőszárnyat és egy dízelmotoros szivattyút, amivel bővítjük a meglévő öntözőrendszerünket, mert egyre nagyobb szükség van az öntözésre.”

A befektetések teljes értéke 714 millió dinár, amiből 2500 hektár szántóföld és gyümölcsös öntözése fedezhető Vajdaság-szerte.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Sajnos annak vagyunk a tanúi, hogy egyre melegebb időszakok jönnek, és pont ez miatt nagyon fontos az öntözés. Ezért is évről évre a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság a legkomolyabb pénzeszközöket az öntözőrendszerek kiépítésére, fejlesztésére fordítja.”

A pályázatra összesen 1132 jelentkezés érkezett.

szántóföld
gyümölcsös
öntözőrendszer
támogatás
tartományi mezőgazdasági titkárság
Ótott Róbert

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.