Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

35 millió euróval fejlesztik az újvidéki nemzetközi kikötőt

2021.02.07
19:52
2021.02.07
20:02
Forrás
Pannon RTV
A kikötők igazgatásával foglalkozó ügynökség képviselői az újvidéki nemzetközi kikötőbe látogattak, ahol a "DP World a.d. Novi Sad" társaság vezetőivel egy 35 millió euró értékű fejlesztési projekt kivitelezéséről tárgyaltak.

Az ügynökség közleménye szerint az év folyamán megvalósításra kerülő projekt külön figyelmet fordít az infrastruktúrára és az építményekre. A tervek szerint gabonatárolókat, azaz silókat építenek, a meglévő tárolókat felújítják és egy rakodóállomást is kialakítanak. Ez mellett a nemzetközi személyforgalmi kikötőt is felújítják, mert Újvidék fontos helyet foglal el a nemzetközi folyami közlekedésben, sőt idegenforgalmi szempontból is fontos állomás. A beruházási ciklus első szakaszában 20 millió eurót fordítanak a fejlesztésekre.

Újvidék
fejlesztés
kikötő
beruházás

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű