Ugrás a tartalomra
nbs.rs

5 százalék az alapkamat Szerbiában

2022.12.08
15:26
2022.12.08
15:32
Forrás
Szerbiai RTV
Így döntött a Szerbiai Nemzeti Bank Végrehajtó Bizottsága.

 4,5-ről emelték meg az irányadó kamatlábat 5 százalékra. Az idén ez volt a kilencedik emelés, így összesen 4 százalékkal növelték az alapkamatot. A mostani döntéssel tovább szigorítják a monetáris feltételeket, és korlátozzák vele az inflációs várakozások miatt növekvő árak másodlagos hatásait, amivel azt szeretnék elérni, hogy az infláció csökkenő pályára álljon - fogalmaz a központi bank a közleményében.

százalék
alapkamat
Szerbiai Nemzeti Bank

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.