Ugrás a tartalomra
Pixabay

5,3 százalékos lesz a gazdasági növekedés idén Szerbiában

2021.05.12
18:35
Forrás
Tanjug
4,8-ról 5,3 százalékosra növelte Szerbia 2021-es éves gazdasági növekedését előrejelzésében az Európai Bizottság.

Jövőre a GDP emelkedése a becslés szerint 4 százalékos lehet.

Arra számítanak, hogy a szerb gazdaság a válság előtti szintet túlhaladja, főként a beruházásoknak és a fogyasztásnak köszönhetően. Az előrejelzésben csak két ország esetében jobbak a mutatók: Spanyolországban 5,9, míg Franciaországban 5,7 százalékos gazdasági növekedést várnak idénre, de ezekben az államokban nagyobb is volt tavaly a gazdasági visszaesés. 

gazdasági növekedés
GDP
Európai Bizottság
Szerbia

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.