Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

9 millió dinár támogatás a biogazdálkodóknak

2021.05.07
15:12
2021.05.07
16:32
Forrás
Pannon RTV
Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági titkár 17 termelővel írt alá támogatási szerződést. Összesen 9 millió dináros támogatás kapnak az organikus termeléssel foglalkozó gazdák.

A termesztők eszközökre, berendezésekre és fejlesztésekre fordíthatják az adott összeget.

Pannon RTV

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes kiemelte, Vajdaságban az organikus termelők száma az elmúlt 5 évben folyamatosan növekszik, a pályázat iránt is nagy volt az érdeklődés.

„Azt is még lényeges kiemelni, hogy az idei évben az ő vonatkozásukban számíthatnak még a szeptember folyamán egy újabb kiírásra, ami a tanúsítványok költségeit tudja majd lefedni. Vagy ugye a tanúsítványi folyamatának a megszerzése, az egy kétéves folyamatot jelent, és ezeknek a költségeknek, földanalíziseknek a különféle vizsgálatoknak a költségét tudják majd ők ezen a szeptemberi kiírásunkon majd megpályázni.”

organikus termelés
biogazdálkodás
tartományi támogatás
Ótott Róbert

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.