Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt/illusztráció

Alagút épülhet a Száva és a Duna alatt Belgrádban

2019-05-16
20:29
Forrás
eKapija
Jövőre kezdhetik meg a Száva és a Duna alatt húzódó alagút építését Belgrádban. A belgrádi buszpályaudvarnál kezdődik majd, és a pancsovai hídnál lesz a kijárata.

Az alagút két csőből áll majd, amelyek teljes hossza 2 kilométer. Számítások szerint az építmény elkészülte után 14 százalékkal csökkenhet az autós forgalom Belgrád belvárosában, és 9 százalékkal kisebb lesz a szén-dioxid kibocsátás is. A szakemberek azt mondják, a legnehezebb feladat az alagút bejáratának kiépítése lesz, mivel a tervezésnél ügyelni kellett arra, hogy minél kevesebb épületet bontsanak le. A terveket ma fogadhatja el belgrádi Városi Képviselő-testület, vagyis az elképzeléseknek még zöld fényt kell kapniuk.

alagút
Duna
Száva
Belgrád

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.