Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt/illusztráció

Alagút épülhet a Száva és a Duna alatt Belgrádban

2019-05-16
20:29
Forrás
eKapija
Jövőre kezdhetik meg a Száva és a Duna alatt húzódó alagút építését Belgrádban. A belgrádi buszpályaudvarnál kezdődik majd, és a pancsovai hídnál lesz a kijárata.

Az alagút két csőből áll majd, amelyek teljes hossza 2 kilométer. Számítások szerint az építmény elkészülte után 14 százalékkal csökkenhet az autós forgalom Belgrád belvárosában, és 9 százalékkal kisebb lesz a szén-dioxid kibocsátás is. A szakemberek azt mondják, a legnehezebb feladat az alagút bejáratának kiépítése lesz, mivel a tervezésnél ügyelni kellett arra, hogy minél kevesebb épületet bontsanak le. A terveket ma fogadhatja el belgrádi Városi Képviselő-testület, vagyis az elképzeléseknek még zöld fényt kell kapniuk.

alagút
Duna
Száva
Belgrád

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.