Ugrás a tartalomra
FoNet

Aláírták az újvidéki kikötő magánosításáról szóló szerződést

2019.05.10
14:40
2019.05.11
08:09
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban a szerb építésügyi minisztérium és Egyesült Arab Emírségekből érkező cég illetékesei ma írták alá az újvidéki kikötő magánosításáról szóló szerződést.

A jelenlegi 1,2 millió tonnáról 2 és félre növelik a kikötő kapacitását. A befektetés értéke mintegy 15 millió euró. Szerbia csaknem 200 millió eurót fektet a folyami közlekedés fejlesztésébe, 30 év után komoly beruházások valósulnak meg ezen a téren - jelentette ki Zorana Mihajlović. Szerbia infrastruktúra-fejlesztési minisztere kiemelte: „Szerbia valóban a legrövidebb útvonal Kelet és Nyugat között, ami látszik a személyforgalomban, a közúti-, a vasútforgalomban és a befejezett tízes korridor alapján is. Szerbia ugyanilyen fontos a vízi közlekedésben is.”

Zorana Mihajlović
újvidéki kikötő

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.