Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Alakul a napraforgó felvásárlási ára

2019-08-20
08:54
2019-08-20
09:02
Forrás
Agrosmart
25 dináros előleget adna áfa nélkül az átadott napraforgó kilogrammjáért a Victoria Logistic, a Victoria csoport tagja.

Több vállalat is megerősítette, hogy egy tonna napraforgó végső piaci ára 260 és 265 euró között mozog. Tegnapi középárfolyamon ez kilogrammonként 30,5, illetve 31 dinárnak felel meg.

Noha mások még nem tették közzé az idei napraforgó felvásárlásának feltételeit, annyi ismeretes, hogy évek óta a Victoria vállalat által felkínált ár a legmeghatározóbb – írják az Agrosmart portálon. Szerbia legnagyobb napraforgó-felvásárlója kijelentette, hogy legfeljebb 20 százalékos nedvességtartalmú napraforgót fogad el. Az előleget közvetlenül a kiszállítás után kapják kézhez a termelők, és számlát is ad a cég a kereskedelemben kapható napraforgó értékesítéséről.

Az Agrosmart szerint a kukorica piaci ára jelenleg meglepően alacsony, a felvásárlók azt mondják, hogy tonnája 120 euróra esett vissza, de ennél alacsonyabb is lehet.

A szójabab felvásárlásának feltételei még nem ismeretesek, de egyes cégek szerint tonnája elérheti a 300 eurót is.

napraforgó
felvásárlás
Victoria

Most

12:02, Frissítve: 12:08

A nyelv az identitásmegőrzés kulcsa

Antalfalván huszadik alkalommal ünnepelték meg az anyanyelv nemzetközi napját. A községben használatban levő négy nyelven olvasták fel az UNESCO főtitkárának köszöntőjét.
10:43, Frissítve: 10:49

Folytatódik a tavaszias időjárás

A térségünkben csapadékra csak a jövő hét első felében számíthatunk - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.
09:39, Frissítve: 09:45

Borkóstoló Újvidék főterén

A Duna-régió borait és borvidékeit, valamint a hozzá fűződő kulturális értékeket népszerűsíti egy Szerbia és Magyarország közötti IPA-projekt.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.