Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Alakul a napraforgó felvásárlási ára

2019-08-20
08:54
2019-08-20
09:02
Forrás
Agrosmart
25 dináros előleget adna áfa nélkül az átadott napraforgó kilogrammjáért a Victoria Logistic, a Victoria csoport tagja.

Több vállalat is megerősítette, hogy egy tonna napraforgó végső piaci ára 260 és 265 euró között mozog. Tegnapi középárfolyamon ez kilogrammonként 30,5, illetve 31 dinárnak felel meg.

Noha mások még nem tették közzé az idei napraforgó felvásárlásának feltételeit, annyi ismeretes, hogy évek óta a Victoria vállalat által felkínált ár a legmeghatározóbb – írják az Agrosmart portálon. Szerbia legnagyobb napraforgó-felvásárlója kijelentette, hogy legfeljebb 20 százalékos nedvességtartalmú napraforgót fogad el. Az előleget közvetlenül a kiszállítás után kapják kézhez a termelők, és számlát is ad a cég a kereskedelemben kapható napraforgó értékesítéséről.

Az Agrosmart szerint a kukorica piaci ára jelenleg meglepően alacsony, a felvásárlók azt mondják, hogy tonnája 120 euróra esett vissza, de ennél alacsonyabb is lehet.

A szójabab felvásárlásának feltételei még nem ismeretesek, de egyes cégek szerint tonnája elérheti a 300 eurót is.

napraforgó
felvásárlás
Victoria

Most

10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.
08:54, Frissítve: 10:30

Hurrikán érkezik a Bermuda-szigetekhez

Helyi idő szerint ma este érintheti a térséget. Az amerikai hurrikánkutató központ közleménye szerint a 3-as fokozatú hurrikán széllökéseinek sebessége eléri az óránkénti 185 kilométeres sebességet.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.