Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

2021.10.18
13:53
2021.10.18
20:35
Forrás
Pannon RTV
Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Együtt erősebbek vagyunk - hangsúlyozta. Ismertette, hogy jövő novemberre egy korszerű vasútvonalat kapunk, minden szükséges kísérőobjektummal. Elmondta, Szabadkán a vasút rácsatlakozik a Belgrád-Budapest vonalra, így a város fontos csomóponttá válik. Felhívta a szerbek figyelmét arra, hogy Magyarország mindenhol kiáll Szerbia érdekei mellett, ezért köszönet jár nekik.

Pannon RTV

A jövő nyertesei a szerbek és a magyarok lesznek - mondta Horgoson a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor kiemelte, ez annak a felismerésnek köszönhető, hogy szerbek és magyarok erősebbek együtt. Az utóbbi időben szorosabbra fűzték a kapcsolataikat, és nemrégiben stratégiai megállapodást írtak alá. A magyar miniszterelnök kiemelte: az EU határainak nem itt kell húzódniuk, hanem délebbre, a szerbiai embereknek útlevél nélkül kellene itt átutazniuk. Ismét elmondta: Szerbia a Balkán kapuja, Európa biztonságának kulcsa. Évek óta készen áll az EU-csatlakozásra, Magyarország pedig mindenben támogatja.

vasút
alapkő
Horgos
vasútállomás
Aleksandar Vučić
Orbán Viktor

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű