Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

2021.10.18
13:53
2021.10.18
20:35
Forrás
Pannon RTV
Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Együtt erősebbek vagyunk - hangsúlyozta. Ismertette, hogy jövő novemberre egy korszerű vasútvonalat kapunk, minden szükséges kísérőobjektummal. Elmondta, Szabadkán a vasút rácsatlakozik a Belgrád-Budapest vonalra, így a város fontos csomóponttá válik. Felhívta a szerbek figyelmét arra, hogy Magyarország mindenhol kiáll Szerbia érdekei mellett, ezért köszönet jár nekik.

Pannon RTV

A jövő nyertesei a szerbek és a magyarok lesznek - mondta Horgoson a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor kiemelte, ez annak a felismerésnek köszönhető, hogy szerbek és magyarok erősebbek együtt. Az utóbbi időben szorosabbra fűzték a kapcsolataikat, és nemrégiben stratégiai megállapodást írtak alá. A magyar miniszterelnök kiemelte: az EU határainak nem itt kell húzódniuk, hanem délebbre, a szerbiai embereknek útlevél nélkül kellene itt átutazniuk. Ismét elmondta: Szerbia a Balkán kapuja, Európa biztonságának kulcsa. Évek óta készen áll az EU-csatlakozásra, Magyarország pedig mindenben támogatja.

vasút
alapkő
Horgos
vasútállomás
Aleksandar Vučić
Orbán Viktor

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű