Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Állásbörze Újvidéken

2023.03.09
16:57
2023.03.09
19:53
Forrás
Pannon RTV
Újvidék Városa és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat helyi kirendeltsége állásbörzét tartott. A rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés.

Az állásbörzén 58 cég képviseltette magát. Közel 1000 munkahelyet kínáltak az érdeklődőknek. Az eseményre több mint 2000 munkanélkülit vártak.

Goran Bubnjević, Temerin: „13 évig dolgoztam, mint biztonsági őr a Revnost cégnél, a városban minden bankban őrködtem. A kereskedelemben is dolgoztam, kereskedelmi szakközépiskolát fejeztem. Majd meglátjuk, mit találok. Nem válogatok, fizikailag erős vagyok, tudok dolgozni.”

Az állásbörzén a legtöbb kínált munkahely az IT-szektorral és az adminisztrációval volt kapcsolatos, de kereskedelembe és a vendéglátóiparba is kerestek dolgozókat.

Mira Takač, egy vállalat képviselője: „Számunkra fontos, hogy valaki akarjon dolgozni. A kereskedelemben a legfontosabb a kommunikáció és a türelem az ügyfelekkel. Sajnos, az emberek ma egy kicsit igényesebbek, több figyelemre vágynak, kicsit jobban igénylik a figyelmet, ezért türelmesnek és kommunikatívnak kell lenni.”

A börze lehetővé teszi, hogy a munkanélküliek közvetlen kapcsolatba kerüljenek a munkáltatókkal. A tavalyi 2 újvidéki állásbörze segítségével több mint 900 személyt alkalmaztak.

Zoran Martinović, igazgató, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: „Tavaly Szerbia egész területén 60 állásbörzét tartottunk meg, közel 1500 munkáltató és közel 50 ezer munkanélküli személy vett részt ezeken. Az eredménye pedig az, hogy több mint 10 ezer személynek sikerült elhelyezkedni a börzén való közvetlen részvételnek köszönhetően.”

A foglalkoztatás serkentésére a szerbiai Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 13 pályázatot írt ki munkaadók és munkanélküliek részére. 6,3 milliárd dinárt fordítanak erre a célra.

állásbörze
Újvidék
IT-szektor
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű