Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Amerikai külügyminisztérium: Javult Szerbiában a befektetési környezet

2019-07-13
14:20
Forrás
Szerbiai RTV
Javult Szerbiában a befektetési környezet az elmúlt egy évben - ezzel a címmel adott ki közleményt az amerikai külügyminisztérium.

Mint írják, ez a makrogazdaságban megvalósított reformoknak, a gazdasági stabilitásnak, valamint az uniós közeledésnek köszönhető. Amennyiben Szerbia folytatja az európai integrációt, ezek az adatok még jobbak lehetnek - szögezik le a közleményben. Fontos, hogy a szerb kormány a külföldi befektetők bevonzását tartja prioritásnak, ugyanis ezzel is növekszik az ország elfogadottsága a beruházók körében. Hozzáteszik azonban, hogy sürgős reformokra van szükség a közvállalatok terén, emellett hatékonyabban kell fellépni a korrupció és a szürkegazdaság ellen.

amerikai külügyminisztérium
Szerbia
befektetés

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.