Ugrás a tartalomra
Ana Brnabić
Tanjug/Sava Radovanović

Ana Brnabić: jobb fizetések kellenek a szerbiai gazdaságban

2017-09-13
21:11
2017-10-04
12:36
Remélhetőleg a következő három hétben megszületik a végső döntés a bérek és a nyugdíjak emeléséről – mondta Ana Brnabić Čačakon.

Szerbia miniszterelnöke kiemelte, a kormány és a szakszervezetek illetékesei megegyeztek a minimális órabér emeléséről, amely fontos lépés a fizetések növelése szempontjából.

A kormányfő hangsúlyozta, eredményes tárgyalásokra számít a Belgrádban tartózkodó IMF-küldöttség tagjaival. Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „A gazdaság számára jobb munkafeltételek kellenek, azért, mert a gazdaság pénzeli a közszférát. A gazdaságban jobb fizetéseknek kell lennie, és jobb feltételeknek kell lennie a munkához. Addig, amíg a közszférának az a legnagyobb problémája, hogyan tartsa meg a legjobbjait, addig ez egy kellemes probléma, amivel szembesülnünk kell. Ilyennek kell lenni egy egészséges és dinamikus gazdaságnak.”

Ana Brnabic
gazdaság
szerb
fizetés

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű