Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Átadták a Sat-trakt Kft. nagyberuházást

2019.12.18
11:55
2019.12.18
21:57
Forrás
Pannonn RTV
A befektetés a kábeltelevíziós, internetes és telefonos hálózat kiépítésére vonatkozott.

Ez a Magyar Kormány támogatásával valósult meg a Prosperitati Alapítványon keresztül. A támogatás összege több mint 285 millió dinár volt. A nagyberuházást György László, Magyarország Innovációs és Technológia Minisztériumának államtitkára és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke adta át Zsemberi Jánossal, a Sat-trakt tulajdonosával együtt.

A beruházással a Sat-tarkt Kft. kábeltelevíziós, internetes és telefonos hálózatokat épített ki. Összesen 438 kilométernyi optikai kábel került a föld alá. Vajdaság több települése jutott így minőségi szolgáltatáshoz. Zsemberi János, a Sat-trakt Kft. Tulajdonosa: Mivel ezzel a vállalkozással az ország egyik legkomolyabb telekommunikációs cégévé váltunk. Mint Kupuszina, Szilágyi, Budiszava, Zentagunaras, tehát ilyen kis magyar településekhez is eljutott a technika utolsó szava.

Pannon RTV

Az átadón Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, hogy a Prosperitati Alapítvány huszadik nagy fejlesztése a Sat-trakt Kft. mostani beruházása. Ez a cég egy olyan üzleti világban mozog, amelyiknek külön törvényei vannak, amelyikre talán még jobban érvényes az, hogy a politikának és a közéletnek a befolyása alatt van. Ahol más fajta, még nehezebb csatákat kell vívni, mint az üzleti világban általában. Ezért az én számomra megnyugtató és felemelő az, hogy a vajdasági magyar közösségnek van olyan cége, amelyik stabil szereplője ennek a piacnak.
A Sat-trakt Kft átadóján György László Magyarország Innovációs és Technológia Minisztériumának államtitkára is jelen volt. Ma a világ egyik legfejlettebb régiójának számít Nyugat-Európa, és a világ egyik legfejlettebb régiójához közelít Közép-Európa, ahol mi is élünk. Ez az a rendszer, értékrend, életmód, életstílus, amely Európát naggyá tette és amely Európát követendővé teszi a világ más régióinak.
A Sat- trakt Kft. Délkelet-Európa és Szerbia területén kínálja távközlési szolgáltatásait. A cég Vajdaság vezető kábeltévé- és internetszolgáltatója.

Sat-trakt Kft.
Prosperitati
Szabadka
hálózat

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!