Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Átadták a Siker kapuja elismeréseket

2021.06.10
14:32
2021.06.10
17:38
Forrás
Pannon RTV
29. alkalommal osztotta ki a Vajdasági Gazdasági Kamara a Siker kapuja elismeréseket.
Pannon RTV

A díjat minden évben a legjobb vendéglátói és idegenforgalmi szolgáltatásokat biztosítóknak adják át, valamint azoknak, akik a legmegfelelőbb módon képviselik Vajdaság multietnikus közösségét és hozzájárulnak a tartomány turisztikai érteinek formálásához.

Pannon RTV

Idén öt ilyen jellegű elismerést osztottak ki, köztük a Vajdaság Erdei Közvállalathoz tartozó Kátyi erdőben található Négy szarvas nevű vadászháznak is.

Pannon RTV

Kókai Roland, igazgató, Vajdaság Erdei Közvállalat: „Itt apróvadakat lehet vadászni, van fácánvadászat, nyúlvadászat és őzvadászat. Ez egy kisebb vadászterület, közel van Újvidékhez, azért kézenfekvő. Emellett a nagyobb vadászterületek, mint a monostori vadászterület, vagy a Delibláti-homokpuszta, ott nagyvadakra is tudunk vadászni, vagy a pannóniai vadászterület, ami Újvidékhez a legközelebb van. Vajdaság erdeiben történik igazából a vadászat 80 százaléka.”

Vajdaság Erdei Közvállalat
Kokai Roland
Vajdasági Gazdasági Kamara

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.