Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanić

Átadták Szerbia legnagyobb szélerőműparkját

2019-09-19
19:50
Forrás
Szerbiai RTV
Átadták Szerbia legnagyobb szélerőműparkját a dél-bánáti Antalfalvánál. Az izraeli befektető 189 millió eurót fektetett a projektbe.

A szélerőműparkban 38 generátor működik, melyek összteljesítménye 104,5 megawatt. Az itt megtermelt energia akár 68 ezer háztartás számára elég lehet. A beruházás gazdasági és környezetvédelmi szempontból is jelentős, hozzájárul ugyanis a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez. Utóbbi miatt az uniós csatlakozás miatt is fontos. Az antalfalvi az ötödik működő szélerőműpark Szerbiában, további négy jelenleg is épül.

szélerőmű
Antalfalva

Most

07:10, Frissítve: 09:35

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.