Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Átlagos a Tisza vízállása

2023.01.08
11:16
2023.01.08
17:15
Forrás
Pannon RTV
A reggeli adatok szerint 314 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél, ez pedig egy átlagos vízállásnak felel meg ebben az időszakban. Az elkövetkező hónapokban jelentősebb áradásokra sem kell számítani.

Az elmúlt időszakban némi áradás volt tapasztalható a Tiszán, viszont nem lépett ki a medréből, azóta már apadásnak indult. A folyó vízszintje a horgászok mindennapjait is nagyban befolyásolja. Elmondásuk szerint gazdag a Tisza halban, szinte bármi horogra akadhat ebben az időszakban, viszont a helyiek tiszteletben tartják a halak vermelését és még kukoricával, búzával etetik is őket.

Sarnyai Csaba, horgász, Magyarkanizsa: „Ugye ilyenkor nem nagyon mozognak, nem nagyon táplálkoznak, meg lehet őket találni, akik ismerik kicsit a Tiszát jobban, főleg az ajzatát, azok tudják, hogy hol vannak a halak, de mi, akik itt növünk fel, nem horgászunk most rájuk, sőt inkább etetjük őket. De aki akar, az úszóssal is lejöhet ide a part szélére horgászni, mivel így, hogy süt a nap az arcunkra, a partnál is átmelegszik és kijönnek a halak.”

A folyó hőmérséklete 5,6 Celsius fokos, azt viszont nehéz megjósolni, hogy az idén kell-e nagyobb áradásra számítani.

Ahhoz, hogy nagyobb áradás alakuljon ki a Tisza vajdasági szakaszánál, arra lenne szükség, hogy nagyobb mennyiségű csapadék essen a Tisza vízgyűjtő területein, illetve arra, hogy hidegebb legyen az idő.

Tisza
vízállás
átlagos

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű