Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Augusztus 1-jétől megindul a tehervonat-forgalom a Szeged-Röszke-Szabadka vonalon

2022.07.03
14:34
2022.07.04
09:45
Forrás
MTI
Ezáltal biztosítva lesz a Budapest-Kelebia vonal korszerűsítése miatti kerülőút.

A teljes felújításig – biztosítóberendezés és villamosítás nélkül – csak korlátozott, éjszakai tehervonat-közlekedést engedélyeznek, így addig a személyszállítás továbbra is szünetel.

Vitézy Dávid magyar közlekedésért felelős államtitkára elmondta: a vágányépítő és átépítő géplánc Röszkénél elérte a magyar–szerb határt. Mint fogalmazott, nemrég Lyonban az Európai Bizottság, az uniós tagállamok és a Nyugat-Balkán vezetőinek közlekedési csúcstalálkozóján közösen szorgalmazták, hogy Szerbia és a Balkán többi országa mihamarabb csatlakozhasson a transzeurópai közlekedési hálózatba, így ebben a térségben is felgyorsulhat a vasúti hálózat fejlesztése európai uniós segítséggel.

Magyarország a Budapest–Belgrád távolsági és a Szeged–Szabadka regionális vasútvonal fejlesztésével mindent megtesz azért, hogy a Nyugat-Balkán személy- és áruforgalma minden eddiginél jobb minőségben csatlakozzon az európai hálózathoz - tette hozzá Vitézy.

tehervonat
forgalom
Szeged-Röszke-Szabadka
vasút

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.