Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Augusztus 25-ig lehet pályázni az energiahatékonysági kiírásra Szabadkán

2022.08.04
09:57
2022.08.04
17:36
Forrás
Pannon RTV
Az aktuális energiahatékonysági pályázat részleteiről és annak fontosságáról tájékozódhattak szerda este a szabadkai polgárok. A szabadegyetemen megtartott előadáson a pályázati űrlapokat is kitölthették az érdeklődők.
Pannon RTV

Aki még jelentkezni szeretne, az egészen augusztus huszonötödikéig megteheti az illetékes városi ügyfélszolgálatnál. Arról, hogy kik a kivitelezők, és hogy mire lehet pályázni a www.subotica.rs oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Nikola Perušić, projektmenedzser, Kors civil szervezet: „Évek óta dolgozunk hasonló témákon, például a szennyezett levegő Szabadkán. Ezt lehet redukálni, ha jobban figyelünk oda az energiákra. Nagyon sokan úgy tüzelnek, hogy ez nem minőséges. Az a fa és szén mindenféléket, még gumikat is égetnek, és ettől rossz minőségű a levegő. Ezt úgy lehet csökkenteni, ha jó a szigetelés, mert akkor kevesebbet használnak. Nagyon örülünk, hogy a városunk megírt egy ilyen pályázatot, és segít a polgároknak valahogy javítani a szigetelésen.”

energiahatékonyság
Szabadka

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.