Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Autóalkatrészeket gyártó üzemet adtak át Pancsován

2019-06-12
17:22
2019-06-12
17:45
Forrás
Pannon RTV
Megnyitották ma Pancsován a német ZF Friedrichshafen vállalat autóalkatrészeket gyártó üzemét.

Az autóipari komponensek legjelentősebb gyártói közé tartozó cég az üzemmel több mint 300 embernek biztosított új munkahelyet Vajdaságban.

A német vállalat mintegy 100 millió eurót fordított az autóalkatrészeket gyártó üzem kiépítésére. Az újonnan megnyitott gyárat közel 25 000 négyzetméteres területen építették. A munkálatok első fázisa 2018-ban kezdődött.

Saša Pavlov, polgármester, Pancsova: „Negyven év leállás után, illetve az addig kiépítettek több évtizedes degradációját követően a városunk végre újraépítheti az ipari tradícióját. Ezen jelentős gyár kiépítése mindannyiunknak visszaadja a reményt, hogy Pancsova ismét az lehet, ami negyven évvel ezelőtt volt, az egyik legerősebb ipari központ, magas fokú foglalkoztatottsággal és átlagon felüli fizetésekkel.”

Az újonnan felavatott gyárban főleg elektromos autókhoz gyártanak majd egyebek között elektromos hajtótengelyeket, villanymotorokat, illetve mikrokapcsolókat és áramköröket.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Egy ilyen erőteljes cég érkezése, amely több, mint 40 országban működik, biztos jelzést és utat jelent az új befektetők számára, akik nemcsak Németországból, hanem egyéb országokból is jöhetnek. Az elnök, az állam, a tartomány, a helyi önkormányzat egy közös csapatot alkotott, amely megteremtette a feltételeket ahhoz, hogy a ZF ide fektessen be, és a jövőben ez a gyár az egyik legkiemelkedőbb, sőt talán a legjobb üzem lesz az országban.”

A német cég nemcsak új munkahelyeket teremtett Szerbiában, hanem a legmodernebb technológiát is ide hozta – hangsúlyozta a gyáravatón Aleksandar Vučić államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ez a forgó- és ez az állórész, amelyeket itt raknak össze, azt mondták, beszélhetek mindenről, amit odabent láttam, azok az elektromos Volvóba, Európa legjobb autóiba mennek. Tehát amit itt gyártanak Pancsován, az az elektromos Volvóba megy. Látni fogják majd a tekercseket, amelyek a villamosenergia-termelést szolgálják. Az első országok között leszünk a régióban, amely az elektromos járművek motorjainak a lelkét gyártja. Ezek a járművek a jövőt jelentik.”

A német vállalat további 60 millió eurót fektet majd be az üzembe. A munkálatok második fázisában a pénzt egyebek között egy tudományos-kutató, illetve fejlesztő központ kialakítására fordítják, ami további munkahelyeket is eredményezni fog.

Pancsova
ZF Friedrichshafen
Saša Pavlov
Igor Mirović
Aleksandar Vučić

Most

11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű