Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az árusok nagy része nem tudja elképzelni a pénztárgépekre való átállást

2022.04.04
20:31
2022.04.04
21:04
Forrás
Pannon RTV
Május 1-jén lép életbe az új törvény Szerbiában, amelynek értelmében kötelező lesz az adómemóriás pénztárgép használata a piacokon is.
Pannon RTV

Ezzel a döntéssel elégedetlenek a piaci árusok, és már több ízben tiltakoztak is ellene. Szerintük nemcsak a piac szellemét ölik meg, hanem több száz embernek a megélhetését is ellehetetlenítik.

A rendelet alól kivételt képeznek a bejelentett őstermelők, akik a piaci asztalokon vagy a piaci üzlethelyiségekben saját termékeiket árusítják. A szerb kormány korábban bejelentette, 200 eurónak megfelelő összeggel támogatják a kereskedőket, amiből meg tudják vásárolni a pénztárgépet.

Pannon RTV

Az árusok tanácstalanok, nagy részük nem is tudja elképzelni a pénztárgépekre való átállást. Igyekeznek minél több információt begyűjteni, és közben még mindig reménykednek, hogy mégsem lesz az egészből semmi. Egyelőre folynak az egyeztetések a piacosok és a szerbiai pénzügyminisztérium illetékesei között.

A Közügyekben Szabadi Sándor, könyvelő beszélt a pénztárgépekre vonatkozó szabályokról.

pénztárgép
piac
Közügyek

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű