Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az elkobzott vagyon egykori tulajdonosait, illetve örököseit kárpótolja Szerbia

2022.01.26
20:35
2022.01.26
22:45
Forrás
Pannon RTV
A Közügyekben egy magyarkanizsai örökös véleménye hangzik el a kötvények általi kárpótlásról. Orosz Lajos, ügyvéd pedig a folyamat jogi hátterét magyarázza el.

Államkötvényeket bocsájtott ki a Szerb Köztársaság, amellyel a második világháború után elkobzott vagyon egykori tulajdonosait, illetve örököseit kárpótolja. A kötvényekkel való kárpótlás 2023. január 14-én kezdődik, és a kötvény futamidejének lejártáig évente egyszer fizetnek majd.

Pannon RTV

A vagyonvisszaszármaztatási és kárpótlási törvényt 2011. szeptemberében hozták meg, azóta pedig többször módosítottak rajta. A törvény jelen állása szerint a kárpótlás vagy természetben vagy pénzösszegben, illetve értékpapírban történik. Az idén kibocsátásra kerülő állampapírok összértékét a Vagyon-visszaszármaztatási Ügynökség által meghozott, 2020. július 1-je és 2021. június 30-a között jogerőre emelkedett végzések alapján határozták meg, és ez 69,45 millió eurót tesz ki. A kötvények 5, 10 és 12 éves futamidejűek.

Közügyek
Orosz Lajos

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.