Ugrás a tartalomra
Pixabay/Olichel/illusztráció

Az emelkedő árak és az infláció miatt idén drágább a belföldi nyaralás

2022.07.16
15:11
2022.07.16
15:27
Forrás
Szerbiai RTV
Az élelmiszer, az energia és a tisztítószerek drágulása miatt jóval több pénzt költünk el ezen a nyáron az turisztikai központokban, ráadásul az apartmantulajdonosok is megemelték az áraikat.

A szállodák és az éttermek mintegy 20 százalékkal drágítottak. Annak ellenére, hogy az üdülés többe kerül, tele vannak a kapacitások, a magasabb árak egyelőre nem szegték kedvüket a pihenni vágyóknak. Palicson például 94, Szabadkán 120 százalékkal nőtt az éjszakázások száma már az év első 5 hónapjában. Egyesek ki is használják az érdeklődést, és nem csupán 10-20 százalékkal, hanem akár 50 százalékkal is megemelik a szállásáraikat - írja a szerb közmédia.

belföldi nyaralás
Szerbia
áremelkedés

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.