Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az észak-bácskai cégek lehetőségei

2019-12-05
17:20
2019-12-05
17:44
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Vállalkozói Hálózat nyújtotta lehetőségről is tájékoztatták ma a vállalkozókat az Észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara 7. ülésén.

Ha a cégek csatlakoznak a hálózathoz, idejében tudomást szerezhetnek az aktuális projektekről, pályázatokról, felkínálhatják saját termékeiket és üzleti partnerekre lelhetnek a világ több mint 60 országában. Napirenden szerepelt a kamara beszámolója a jogalkotási kezdeményezéseiről és megvalósításukról, továbbá arról is szó esett, hogy mi mindent tett idén a kamara a teherforgalom gyorsítása érdekében a határátkelőkön. A jelenlevő vállalkozók egyebek mellett kérték a személyi jövedelem utáni adó- és járulékcsökkentést is, amely kérdés továbbra is nyitott maradt.

Mitar Nikolić, vállalkozók parlamentjének elnöke, Észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara: „Ezzel a kérdéssel jövőre is foglalkozni fogunk. Ez bizonyos módon minden gazdasági alany tevékenységére kihat, tekintet nélkül arra, hogy szerbiai vagy külföldi, illetve kis vagy nagy vállalatról van szó. Ez olyan kérdés, amely terhet jelent a gazdaságnak. Reméljük, hogy a Szerbiai Gazdasági Kamarával és a regionális kamarákkal, valamint az illetékes minisztériumokkal együttműködve az elkövetkező időszakban megtaláljuk a módját az adók és járulékok nagyobb méretű csökkentésének. Ugyanakkor a vállalkozók kérték a csődeljárásról szóló törvény mielőbbi aktív módosítását is.”

Észak-bácskai Körzeti Gazdasági Kamara
Szabadka
Mitar Nikolić

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.