Ugrás a tartalomra
Tanjug/Kormányalelnöki kabinet/M. Mircetic

Az év végéig aláírják a szerződést a Fruška gora-i közúti folyosó kiépítéséről

2019-09-18
11:40
2019-09-18
11:45
Forrás
VajdaságMA
A tervek szerint novemberig vagy decemberig aláírják a szerződést és újvidéki képviselő is helyet kap a munkacsoportban - jelentette ki Zorana Mihajlović, miután tárgyalt az újvidéki polgármesterrel.

A közlekedési miniszter bejelentette, hogy ezek után nyújtják majd be a kínai Exim Banknál az anyagi támogatásra vonatkozó pályázatot.

Mihajlović bejelentette továbbá, hogy a Belgrád és Újvidék közötti gyorsvasút 2021 őszére készül el, 2020 márciusában pedig megkezdik a munkálatokat az Újvidék és Szabadka közötti szakaszon.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere elmondta, a Fruška gora-i közúti folyosó kiépítése egyebek mellett azt is jelenti, hogy kiépül majd a kerülőút Péterváradnál. A közúti folyosó egyebek mellett összeköti majd a 10-es és a 4-es közúti folyosókat, és ez lesz a legrövidebb út Bosznia és Románia között.

Fruška gora
közúti folyosó
Zorana Mihajlović
Miloš Vučević
Újvidék

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.