Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Az idő javulásával időszerűvé válik az őszi káposztarepce növényvédelme

2022.03.30
08:44
2022.03.31
16:37
Forrás
Pannon RTV
Az enyhe télben nem gyérültek eléggé a kártevők áttelelő formái, így sokkal nagyobb rovartámadásra kell számítani a növényállományban.

A sikeres termesztés érdekében a vegyszeres kezelést idejében és a szakemberek által javasolt készítményekkel érdemes elvégezni, mondta Nagy Lívia növényvédő mérnök.

„Nagyon oda kell figyelni a termelőknek. A fénybogárar, ami most nagyon aktuális, mivel a hőmérséklet 15 fok fölött van. Körbe kell járni az olajrepce-parcellákat, meg kell nézni a növényeket, hogy mennyi bogár van, ha egyet-kettőt észrevesznek négyzetméterenként, akkor már itt az ideje, hogy elkezdjék a permetezést. Ne csak a régi, megszokott hatóanyagú szereket használják, hanem próbálják ki az új hatóanyagú szereket is, amelyek nem annyira károsak a méhekre, a hasznos rovarokra, mint a régi fajta rovarölő szerek. Nem kell attól félni, hogy nekik nincs akkora tartamhatása, vagy hogy nem annyira mérgező, mint a régi erős, két hatóanyagból összeállt szerek.”

káposztarepce
növényvédelem
Nagy Lívia

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.