Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Az idő javulásával időszerűvé válik az őszi káposztarepce növényvédelme

2022.03.30
08:44
2022.03.31
16:37
Forrás
Pannon RTV
Az enyhe télben nem gyérültek eléggé a kártevők áttelelő formái, így sokkal nagyobb rovartámadásra kell számítani a növényállományban.
Pannon RTV/Juhász Andrea

A sikeres termesztés érdekében a vegyszeres kezelést idejében és a szakemberek által javasolt készítményekkel érdemes elvégezni, mondta Nagy Lívia növényvédő mérnök.

Pannon RTV/Juhász Andrea

„Nagyon oda kell figyelni a termelőknek. A fénybogárar, ami most nagyon aktuális, mivel a hőmérséklet 15 fok fölött van. Körbe kell járni az olajrepce-parcellákat, meg kell nézni a növényeket, hogy mennyi bogár van, ha egyet-kettőt észrevesznek négyzetméterenként, akkor már itt az ideje, hogy elkezdjék a permetezést. Ne csak a régi, megszokott hatóanyagú szereket használják, hanem próbálják ki az új hatóanyagú szereket is, amelyek nem annyira károsak a méhekre, a hasznos rovarokra, mint a régi fajta rovarölő szerek. Nem kell attól félni, hogy nekik nincs akkora tartamhatása, vagy hogy nem annyira mérgező, mint a régi erős, két hatóanyagból összeállt szerek.”

káposztarepce
növényvédelem
Nagy Lívia

Most

07:13, Frissítve: 07:21

Olaszország több városát elöntötte az eső - VIDEÓ

Az olasz fővárosra a vasárnapra virradó éjszaka újabb heves vihar csapott le, és a nagy mennyiségű csapadék elszigetelte a szicíliai Messina teljes térségét is. A polgári védelem egészen hétfőig meghosszabbította az időjárási riasztást.
20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű