Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Timar Zsolt

Az illegális dunai halászat ellen tiltakozik az Egyesült Szerbiai Halászok szervezete

2019.10.06
07:20
2019.10.06
08:12
Forrás
021.rs
Nyílt levelükben azt  írják, szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a Duna bezdáni, apatini és gombosi szakaszánál hatalmas méreteket ölt az engedély nélküli halászás.

Az eddig ismeretlen tettesek csónakból, mesterséges csalival horgásszák ki a halakat, és nem veszik figyelembe az előírásokat, ugyanis súlytól és fajtától függetlenül elviszik a zsákmányt. A szervezet szerint a halakkal kereskednek az elkövetők, helyi éttermeknek, csárdáknak adják el. Az Egyesült Szerbiai Halászok szervezete reményének adott hangot, hogy az illetékes szervek megteszik a szükséges lépéseket, és véget vetnek a hallopásnak a Duna említett szakaszán.

Duna
Bezdán
Apatin
Gombos
halász
engedély

Most

10:26, Frissítve: 11:47

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 11:30

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.