Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Oszkár

Az önfoglalkoztatást és a szakmai gyakorlatszerzést támogatják Óbecsén

2019-03-14
07:17
2019-03-14
10:25
Forrás
Magyar Szó
Az idén 5,4 millió dinárt költhet el az óbecsei önkormányzat foglalkoztatásra, ebből a pénzből az önfoglalkoztatást és a szakmai gyakorlatszerzést támogatják majd.

Tavaly 2848 személy szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában Óbecsén, egy évvel korábban, azaz 2017-ben ez a szám 3312 volt. A helyi foglalkoztatási tanács elnöke szerint a korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy azok, akik önfoglalkoztatási támogatásban részesültek, a mai napig dolgoznak, így ezek az intézkedések eredményesnek bizonyultak. Az idén tíz önfoglalkozást segít anyagilag az önkormányzat, 12 személy elhelyezkedését pedig szakmai gyakorlat megszerzésének a biztosításával könnyítenék meg. A pályázatok valószínűleg a nyáron jelennek majd meg - írja a Magyar Szó.

Óbecse
munka
foglalkoztatás

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.