Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Oszkár

Az önfoglalkoztatást és a szakmai gyakorlatszerzést támogatják Óbecsén

2019-03-14
07:17
2019-03-14
10:25
Forrás
Magyar Szó
Az idén 5,4 millió dinárt költhet el az óbecsei önkormányzat foglalkoztatásra, ebből a pénzből az önfoglalkoztatást és a szakmai gyakorlatszerzést támogatják majd.

Tavaly 2848 személy szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában Óbecsén, egy évvel korábban, azaz 2017-ben ez a szám 3312 volt. A helyi foglalkoztatási tanács elnöke szerint a korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy azok, akik önfoglalkoztatási támogatásban részesültek, a mai napig dolgoznak, így ezek az intézkedések eredményesnek bizonyultak. Az idén tíz önfoglalkozást segít anyagilag az önkormányzat, 12 személy elhelyezkedését pedig szakmai gyakorlat megszerzésének a biztosításával könnyítenék meg. A pályázatok valószínűleg a nyáron jelennek majd meg - írja a Magyar Szó.

Óbecse
munka
foglalkoztatás

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.